Аспирация

Аспирация на изгорелите газове - здраве и комфорт за нашите клиенти!

Адлер Ауто е единствената фирма в България, разполагаща с аспирация на изгорелите газове при динотест!

Аспирация на газовете... за мнозина - излишо харчене на пари, за нас - необходимост. По време на динотест автомобила достига максимални обороти при максимално натоварване. В такива условия колата "пуши" най-много. Аспирацията е изключително важен фактор при измерване на диностенд. Съществуват все повече състезателни коли с дизелов мотор. Такива коли "пушат като локомотив" с цел постигане на максимални резултати. Липсата на адекватна аспирация затруднява измерването на диностенд. Много фирми правят измерванията на дино при отворени врати, но това често е крайно недостатъчно и непрпфесионално. 
На следния видеоклип можете да видите на какво е способен един състезателен Голф 3 дизел, без аспирация ! 

Благодарение на нашата аспирация, такова нещо при нас е невъзможно! 

Защо аспирацията е толкова важна? 

1. Здраве и безопастност. Първата причина несъмнено е нашето здраве и това на околните. Дизеловият пушек е изключително вреден и при често вдишване причинява рак! Клиентите ни почти винаги присъстват на измерванията с дино, като така са изложени на вредните газове. Също така обгазяване в затворени помещения е изключително опасно. Ако даден автомобил работи в затворено помещение без аспирация, може да се стигне до задушаване и смърт. Неща, с които шега не бива. 

2. Шумоизолация. Нашата сграда е специално шумоизолирана, за да не пречим на околните. Трикамерни (неотварящи се) прозорци със специално консктруиран съклопакет (всички стъкла са с различна дебелина, което води до различен резонанс) предпазват от шум околните сгради. Провеждането на динотест в затворено помещение (благодарение на аспирация) води до постигане на законовите норми за шум на обществени места. Законови норми, с които ние стриктно се съобразяваме! 

3.Продължителност на динотест. За да бъдем абсолютно сигурни в измерването на динотеста, е нужно да направим няколко измервания, които да съвпадат. С други думи, целим многократно съвпадащи резултати. Няколко измервания означават много време, в което автомобила "бълва" газове. Ако колата е много пушеща, няма как да правим голям брой измервания, защото се стига до прекомерно задимяване. Има случаи, в които, за да настроим коректно един автомобил, трябва много време да го тетсваме с диностенда. Без аспирация тези неща са почти невъзможни. 

Адлер Ауто не прави компромиси със здравето и безопастността на клиентите си! 

Ние разполагаме с мощна аспирация, способна да поеме газовете на всеки автомобил! Центробежният вентилатор, който се грижи за изсмукването, може едновременно да поеме газовете на три автомобила с 6 литров мотор (6000 кубика), работещи при 7000 оборота в минута при пълно натоварване! 

Технически характеристики на аспирацията:
 

  • Засмукване на въздуха със 1900 Pa (паскала)
  • Обем на засмукване 4000 m³h
  • Температура на газовете - кевларен маркуч с максимална работна темепература 450 °C
  • Фуния със специална стойка за коректно позииониране и гумирани ръбове за безопастност на боята

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ