Чиптунинг на Dyno

Какви предимства има чиптунинга, правен на Диностенд ?

Истински резултати!
Диностенда в България все още е рядкост и лукс. По правило, повечето фирми предлагащи чиптунинг на диностенд, изискват доста високи цени. Много от клиентите се пренасочват към разни "гаражни майстори" заради ниската цена. Такива малки и несериозни фирми си позволяват да измерват мощността на автомобила "на слух и мирис" и много често клиента бива излъган. Почти всяка фирма си съчинява параметрите, постигнати с чиптунинг и винаги си прислагват по няколко конски сили . "Надлъгването" между конкуренти взема такива граници, че често се предлагат нереални повишения и се разчита на това, че клиента няма да провери колата си на диностенд. Тук идва момента на разочарованието. Когато излъган клиент се премери на диностенд, почти винаги се стига до голямо разочарование, защото от обещаните 40 конски сили повишение са на разположение едва половината. 
Това нещо не може да се случи, когато чиптунинга е правен във фирма, разполагаща с диностенд! Всеки клиент, чипван при нас, получава графика на мощността и въртящия момент. Така винаги може да се види нагледно, какъв е резултата от чиптунинга.
При чиптунинг правен на диностенд , знаете за какво плащате! 

Качествени настройки на тунинга!
Чиптунинга не е простa процедура. За да бъде качествен и безопасен, трябва да е настроен добре и да се променят голям брой параметри. Всеки един променен параметър влияе позитивно или негативно на мощността и работата на автомобила, в зависимост как и с колко е модифициран. Замервайки колата с дино, можем да преценим, как сме променили работата на мотора и дали всичко работи коректно. Диностенда ни дава възможности за настройки, каквито биха били невъзможни без него.
С диностенда лесно ще се проверят неща като :

  • Температура на масло, вода , въздух и др.
  • Разгръщане на въртящият момент, като така ще се избегнат пикови претоварвания на скорости и съединител.
  • AFR (Air/Fuel Ratio) - съотношение между гориво и въздух, изключително важна при бензинови мотори
  • EGT - Температура на изгорелите газове
  • Всички тези неща могат да се проверяват многократно, без да се налага шофиране в екстремни ситуации. Благодарение на диностенда всички величини се виждат много по-ясно и отчетливо , защото с диностенда можем да натоварваме колата колкото пожелаем, в каквито обороти пожелаем. Диностенда ни дава възмоност да проверим предимствата и недостатъците на много настройки за изключително кратко време. Така, ако се наложат корекции в софтуера , бързо, лесно и надеждно може да се провери, дали всичко е корегирано правилно. 
     


С нашият чиптунинг, правен на диностенд, винаги получавате гарантирано качество!

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ