Симулация на вятър

Симулация на вятър и цялостно охлаждане на автомобила!

Адлер Ауто разполага с една от най-мощните охлаждащи системи на диностенд в България!

Охлаждането на автомобила е един от най-важните фактори за коректна работа на всички двигатели с вътрешно горене. От друга страна, за съжаление, е най-пренебрегваният фактор при измерване на диностенд в България. По време на измерване на мощността, автомобила дава всичко от себе си, натоварва се максимално и може да развие максималната си скорост. В такива сурови условия колата загрява неимоверно много. Най-силно загряват радиаторите (маслен, воден, интеркулер), самият двигател, турбокомпресора, както и изпускателната система. Широко разпространено е схващането, че ако охлаждаме водния радиатор, всичко ще бъде наред. Това НЕ Е ВЯРНО!
За да не повредим колата по време на измерване, трябва да охлаждаме всички описани по горе системи! Тоест, трябва да симулираме истински вятър със истинска скорост и реален обем. Не е достатъчно да обдухваме само в радиоатора с малък "сешоар", нужно е да бъде обдухвана цялата кола, като само така можем да охлаждаме изпускателната система, турбокомпресора и самият двигател. При липса на достатъчно охлаждане, можем само с едно измерване на диностенд, да повредим целият автомобил! Недостатъчно охлаждане може да причини пожар в автомобила! На следният видеоклип ще видите възможни последици от недостатъчно охлаждане. (моля обърнете внимание на слабото охлаждане при всички случаи на прегряване и пожари).

Недостатъчно охлаждане винаги води до неверни резулати. Така при няколко последователни измервания ще получаваме все различни резултати на мощност и въртящ момент. Днешните автомобили постоянно сами следят температурата си. Ако се регистрира повишена температура на водата, въздуха в интеркулера, температура на изгорелите газове или температура на маслото, компютъра на колата автоматично редуцира мощността, като така я предпвазва от прегряване.


Един достатъчно мощен охлаждащ вентилатор е изключително скъп уред. Това е инвестиция, която много фирми не са готови да направят. Вместо това се правят компромиси (малки евтини вентилатори), като се излагат на риск клиентските автомобили. 

Адлер Ауто не прави компромиси! Ние разполагаме с достатъчно мощен, центробежен, турбинен вентилатор!

Нашият уред представлява една голяма турбина, задвижвана от мощен електромотор, като така създаваме вятър с голяма скорост и много голям обем. Обдухва се целият автомобил и така симулираме истински вятър със скорост около 160 km/h. Ние можем да ви гарантираме качествено охлаждане при всякакви условия.

Технически характеристики:
 

Налягане на въздуха 1560 Pa (паскала)

Скорост на въздуха около 160 km/h

Обем на въздуха (дебит на вентилатора) 29 000 m³h

Мощност на електромотора 18,5 Kw (това са 25 конски сили ! )

 

 

Защо центробежен (турбинен) вентилатор ?
Центробежният вентилатор има куп предимства пред нормалния аксиален вентилатор. Единственият му недостатък е високата цена. Центробежният вентилатор е много по-ефективен, по-мощен и по-удобен за използване. Той може да насочва струята на въздуха в определена от нас посока. Така ние насочваме целия въздух срещу радиаторната решетка на колата и под самата кола. По този начин няма да обдухваме излишни части на колата като предното стъкло и тавана. 

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ